طراحی ساخت و تجهیز سالن همایش و کنفرانس
طراحی ساخت و تجهیز سالن همایش و کنفرانس از دیدگاه مدیران مجموعه و بهرهبرداران آتی با توجه به طی زمان طولانی از برنامه ریزی تا تکمیل پروژه و هزینه انجام شده نسبتاً زیاد، در تصمیم سازیهای سازمانی از جایگاه و اهمیت ویژهای برخوردار است. جلسات حساسی در سالن کنفرانس برگزار می شود.
عمر بنای یک آمفی تئاتر یا سالن همایش ۵۰ سال و قطعاً از عمر مدیران تصمیم گیر نیز بسیار بیشتر است. ممکن است در سال های بهره برداری، دکوراسیون و تجهیزات آن بارها تعویض و بروزرسانی شود، اما تغییر ساختمان و معماری این فضا به این سادگی امکان پذیر نمی گردد.
از سوی دیگر یک مدیر دفتر فنی یا رئیس مالی – اداری ممکن است در تمام طول فعالیت حرفه ای خود یکبار پروژه ای با عنوان طراحی ساخت و تجهیز سالن همایش و کنفرانس داشته باشد. اما یک طراح حرفه ای در سال چند پروژه مشابه را راهبری نموده است. پس در این راه بهتر است از مشاورین با تجربه استفاده شود. (مطالعه مقاله چرا به یک طراح حرفه ای نیاز داریم؟)
بهرهبردار ، مشاور یا تصمیم گیرنده سازمانی در ابتدا می بایست با مشورت ذینفعان دیگر پروژه فهرست نیازهای سازمان و مجموعه خود را تهیه نموده و به مشاوری حرفهای و متخصص اعلام نماید. مشاور و طراح نیز با بررسی نظرات و درخواست بهرهبردار براساس کاربری های مورد نیاز اقدام به تهیه برنامه فیزیکی و پلان جانمایی پیشنهادی کرده و طی جلساتی با کارفرما و تبادل نظر بر اساس بودجه و امکانات موجود به طرح و خواست نهایی می رسد. این طرح می تواند در یک فاز یا چند فاز اجرا شود.
اهمیت این بخش در این است که ما با در نظر گرفتن نیازهای آتی و توان امروزی طرحی داشته باشیم که در توسعه های آینده ما را به یک مجموعه کامل و درخور راهنما باشد.
مراحل طراحی ساخت و تجهیز سالن های همایش و کنفرانس ،
در پروژه ها به شرح زیر می باشند:
الف – مشاوره و طراحی
ب – انتخاب پیمانکار ذیصلاح با برگزاری مناقصه عمومی یا محدود
ج – اجرای دکوراسیون داخلی و تاسیسات
د – تجهیز
ه – بهره برداری
الف – مشاوره و طراحی سالن همایش ، آمفی تئاتر و کنفرانس
در طراحی ساخت و تجهیز سالن همایش و کنفرانس کلیه مشاوره ها، طراحی ها و ارائه خدمات توسط تیم مشاوره و طراحی می بایست مطابق با مقررات ملی ساختمان و نشریه های سازمان معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری (برنامه و بودجه) انجام پذیرد. ضوابط طراحی ساخت و تجهیز سالن همایش و کنفرانس در بند ج و اجرایی بصورت توأم با مسایل فنی توضیح داده شده است.
۱. فاز صفر (مقدماتی)
۱.۱. برداشت وضعیت موجود سازه ، معماری و تاسیسات اجرا شده و پیاده سازی آن (رلوه) به همراه مستندسازی
۱.۲. آماده سازی و انجام مطالعات مربوط به شناسایی و بررسی براساس اهداف تعیین شده پروژه مطابق با ضوابط و استانداردهای مورد عمل
۱.۳. شرح فضاهای مورد نیاز و بررسی وضعیت تک تک انها براساس آمار جمعیت استفاده کننده ( برنامه فیزیکی) و تهیه گزارش کامل توجیهی و تهیه فاز صفر نقشه ها با رعایت نوع کاربری ها بصورت لکه گذاری (زون بندی)
۱.۴. بررسی نوع سیستم های تاسیساتی و روش های اجرای بهینه ، بررسی نوع مصالح مصرفی و نحوه تامین آنها
۱.۵. تهیه طرح توجیهی فنی ، مالی و زمانی و مستندات لازم و شرکت در جلسات
۲. فاز یک طراحی معماری ، معماری داخلی و تاسیسات
۲.۱. طراحی معماری و تهیه نقشه های فاز یک شامل : پلان ، مقاطع طولی ، عرضی و نماها ، چیدمان و …
۲.۲. طراحی معماری داخلی ، دکوراسیون و نورپردازی ، مدلسازی و تهیه تصاویر سه بعدی اولیه
۲.۳. بازبینی ، طراحی مجدد ، تهیه تصاویر سه بعدی نهایی و تهی و ارائه آلبوم طرح حها و نقشه های فاز یک معماری ، مععماری داخلی ، دکوراسیون ، نورپردازی ، چیدمان و المان های دکوراتیو (آبنما ، هنرهای تجسمی و … )
۲.۴. تهیه آلبوم و کلیپ پرزانته و معرفی کار و شرکت در جلسات ارائه و دفاع طرح
۲.۵. طراحی فاز یک تاسیسات شامل : سیستم سرمایش و گرمایش ، هواساز ، سیستم آبرسانی سرد و گرم ، اطفاء حریق ، فاضلاب و …
۲.۶. طراحی فاز یک تاسیسات الکتریکی شامل : روشنایی عمومی ، پریزهای برق ، تلفن ، شبکه ، سیستم صوت عمومی (پیجینگ) ، اعلام حریق ، تابلوهای برق ، دوربین های مداربسته ، سیستم هوشمند و BMS و …
۲.۷. شرکت در جلسات توجیهی و بررسی امکان اجرای طرح های پیشنهادی – انجام محاسبات لازم ، تهیه نقشه ها و آلبوم تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات الکتریکی و تجهیزات الکتریکال ( نور ، صوت ، ضبظ و پخش تصویر ) به همراه دفترچه محاسبات
۳. فاز دو طراحی
طراحی و تهیه نقشه های فاز ۲ ، شاپ و جزئیات اجرایی با بزرگنمایی های لازم در شاخه های معماری ، معماری داخلی ، دکوراسیون ، تاسیسات مکانیکی و الکتریکی و سازه به همراه جداول متریال مصرفی و تیپ بندی کف ، دیوار و سقف ، محاسبات تخصصی نور عمومی ، نور تخصصی ، صوت و آکوستیک و ارائه آلبوم نقشه ها و محاسبات
۴. فاز سه (نظارت و اجرا)
۴.۱. مشاوره ، برآورد ریالی ، آماده سازی اسناد مناقصه و انتخاب پیمانکاران ذیصلاح
۴.۲. تهیه برنامه زمانبندی زمانی و ریالی پروژه و کنترل پروژه
۴.۳. تهیه جزئیات اجرایی معماری ، معماری داخلی ، دکوراسیون و تاسیسات در حین اجرا و بروزرسانی نقشه ها در صورت نیاز
۴.۴. نظارت (مقیم و عالیه) در شاخه معماری ، معماری داخلی ، دکوراسیون ، تاسیسات مکانیکی ، تاسیسات برقی و تجهیزات الکتریکال
۴.۵. تحویل
۵. فاز چهار (راه اندازی و بهره برداری)
۵.۱. تهیه آلبوم نقشه های چون ساخت (AS BUILT) معماری ، معماری داخلی و تاسیسات
۵.۲. ارائه خدمات مشاوره ای و آموزشی در زمان شروع بهره برداری
بسیار جامع و کامل. سپاس از اشتراک گذاری این مطلب.
سپاس. پیروز باشید.
سلام من به عنوان فردی متخصص آکوستیک و الکتروآکوستیک با بیش از ۳۰ سال تجربه کاربردی و عملی مطالب را بسیار مفید و موثر دانسته و لذت بردم .بامید دیدار و همکاری های لازم در اینده
درود.
بسیار خوشحالیم که مطالب ما در حوزه تجهیز سالن همایش و کنفرانس مورد تایید اهالی فن می باشد.
پیروز باشید