راهنمای طراحی سقف سالن کنفرانس

برای طراحی سالن کنفرانس با فاکتورهای گوناگون از قبیل آکوستیک بودن فضا، زیبایی، روشنایی مناسب و راحتی و توزیع کامل و کافی صدا روبرو هستیم. تمامی عناصر محیط در این‌باره نقش دارند و طراحی سقف سالن کنفرانس یکی از مهمترین فاکتورهایی است که باید با توجه به ابعاد و شرایط حاکم بر پروژه پیش ‌بینی شود.

سقف سالن کنفرانس آن بالا اگر چه دور از دسترس است، اما المان کاملاً تأثیرگذار برای هر چه کاربردی‌تر شدن محیط است. از زیبایی بصری تا جانمایی سیستم‌های روشنایی و صوتی و همچنین قابلیت‌های آکوستیک سازی محیط لازم است تا تمامی جزئیات طراحی سقف سالن کنفرانس را جدی بگیریم. در این مقاله از تیم مهندسی نیکان به نکته‌هایی کاملاً کاربردی از اصول طراحی و متریال ایده‌آل برای سقف کنفرانس می‌پردازیم.

چرا سقف سالن کنفرانس آکوستیک است؟

اولین نکته برای ساخت و تجهیز سالن کنفرانس آکوستیک بودن آن است و سقف فضا از مهمترین بخش‌ها است. آکوستیک بودن یعنی توزیع یکدست صدا در کل فضای سالن بدون احتمال انعکاس و یا پژواک صدا که در این ‌صورت صدای سخنران در تمام محیط کاملاً رسا شنیده می‌شود.

سقف‌های آکوستیک شده توانایی جذب صدا را دارند و از بازتاب آن در محیط جلوگیری می‌کنند. از طرفی این نوع سقف‌ها مانع از ایجاد نویز شده و حتی می‌توانند همهمه حاکم بر سالن را میرا سازند. سقف آکوستیک این قابلیت را دارد که صدای سخنران را با جزئیات و کیفیت کامل در کل فضای سالن توزیع نماید.

روش آکوستیک کردن سقف سالن کنفرانس

بهترین ایده برای آکوستیک کردن سقف کنفرانس ایجاد گپ هوایی و استفاده از متریال‌های جاذب صدا است. به ‌این ‌ترتیب می‌توانیم کل موج صدای رسیده تا سقف را جذب کرده و بدون انعکاس در کیفیت توزیع صوت نقش داشته باشیم.

اولین ایده، طراحی سقف کاذب است. اما ارتفاع سقف کاذب کار شده سالن باید به ‌حدی باشد که کل ارتفاع سالن کنفرانس از ۳ متر کمتر نشود. در سالن‌ها با ارتفاع ۳ متر علاوه ‌بر احساس راحتی افراد، از قابلیت مناسب توزیع صوت برخوردار هستیم. اما برای تهیه متریال مناسب جذب صدا نیز می‌توانیم از قطعات اوریگامی و یا پنل‌های ماژولار جذب صدا در سقف سالن کنفرانس استفاده کنیم. در این ‌میان برخی از معماران و طراحان فضاهای داخلی هنرمندانه از قابلیت نصب قطعات ضخیم شیشه‌ای برای طراحی سقف سالن کنفرانس استفاده می‌کنند. این نوع سقف‌های شیشه‌ای معمولا محیط را زیباتر و پرنورتر خواهند کرد. به ‌هر حال اهمیت متریال کار شده در قابلیت جذب صدا و ممانعت از بازگشت صوت است.

نکات کلیدی برای طراحی سقف سالن کنفرانس

نکات کلیدی برای طراحی سقف سالن کنفرانس

طراحی سقف سالن کنفرانس به ‌سادگی طراحی سقف در فضاهای داخلی یک ساختمان معمولی نیست و لازم است تا از آکوستیک شدن تا زیبایی و روشنایی کافی در تمامی مراحل اجرای سقف پیش ‌بینی شود. از این ‌رو هنگام طراحی تا اجرای سقف سالن کنفرانس برخی از نکات را مد نظر داشته باشید. مانند:

  • نورپردازی مناسب: اولین نکته توجه به نورپردازی سالن کنفرانس است. به شکلی که از توزیع نور با شدت روشنایی مناسب در سطح میز کار انجام شود. در این ‌باره لازم است تا آگاهانه از چراغ‌ها و لامپ‌های سقفی توکار با نمای مناسب و هدفمند استفاده کنیم.
  • زیبایی در معماری سقف: سقف کنفرانس با رعایت تمامی استانداردها باید از معماری زیبایی نیز برخوردار باشد. البته نماسازی در فضای سقف می‌تواند متناسب با نوع سالن، نوع کاربری سالن و ابعاد آن و… در نظر گرفته شود.
  • قابلیت پنهان‌سازی اتصالات الکتریکی: برای عبور تأسیسات الکتریکی روشنایی تا سیستم صوتی و تصویری و سنسورهای تشخیص حریق و… از فضای سقف در سالن کنفرانس استفاده می‌کنند و سقف باید از قابلیت کافی برای پنهان ساختن این قبیل تأسیسات الکتریکی و یا هر نوع تأسیسات دیگر برخوردار باشد.
  • بهره‌وری انرژی: سالن کنفرانس آن‌قدر بزرگ است که به‌ راحتی نمی‌توانیم تعادل دمایی در این محیط را مدیریت کنیم. مگر آنکه به ‌خوبی از متریال‌های عایق حرارتی در دیوار، کف و البته سقف سالن کنفرانس استفاده‌ شده باشد. همچنین گپ هوایی ایجاد شده در سقف برای تداوم ایزوله سازی انرژی و بهبود کنترل دما در کل سالن مؤثر است.
  • طراحی ساده با کمترین فضای اشغال شده: اگر چه برای اجرای سالن‌های کنفرانس از سقف کاذب استفاده می‌کنند، اما ارتفاع این سقف نباید باعث کمتر دیده شدن فضا شود. ارتفاع اتاق با سقف کاذب کار شده نباید از ۳ متر کمتر باشد. در غیر این صورت فضای ایجاد شده در سالن کنفرانس حس خفگی و کوچک بودن را تداعی می‌کند.
  • متریال‌های شفاف در سقف کاذب: در برخی از موارد برای توزیع نور یکدست و یا طراحی زیباتر از روشنایی مرکزی و نصب پنل‌های شفاف در سقف کاذب سالن کنفرانس استفاده می‌کنند. این روش برای توزیع نور یکدست در کل سالن ایده کارآمدی است.
  • نوآور و خلاقانه: افراد حاضر در جلسه هر اندازه به موضوع جلسه متمرکز باشند، به ‌هر حال ممکن است نگاه آنها در فضای سقف سالن کنفرانس گره بخورد. در این ‌صورت به ‌سقفی با طراحی نوآور و خلاقانه نیاز داریم تا به ‌این ‌ترتیب از حس خستگی در محیط کار کاسته شود.

نکات قید شده در این مطلب همگی از جمله موضوعات کلیدی و تأثیرگذار برای طراحی سقف سالن کنفرانس هستند تا علاوه ‌بر آکوستیک بودن در این سقف‌ها از عناصر زیبا، انرژی‌ بخش، محیط آرامش‌ بخش و متمرکز کننده برخوردار باشیم. خلاصه سقف در بالای سالن کنفرانس از بخش‌های کلیدی و تأثیرگذار در روند مناسب جلسات اداری است. برای مشاوره و طراحی و اجرای انواع سقف سالن کنفرانس می‌توانید از خدمات ما در گروه مهندسی نیکان استفاده کنید.

مشاوره رایگان طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش

اگر به دنبال شرکتی معتبر و متعهد با رزومه درخشان برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش خود هستید ، توسعه مهندسی نیکان در خدمات شماست
مشاوره رایگان

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *