نکاتی برای طراحی سقف سالن همایش

یک سالن همایش زمانی شرایط طراحی ایده‌آل و کاملاً کاربردی دارد که با تمام جزئیات از طراحی آکوستیک برخوردار باشد. به ‌این ‌ترتیب که صدای سخنران و یا موسیقی و حتی بازیگران صحنه بدون نیاز به ابزارهای صوتی در کل سالن واضح و یکنواخت شنیده شود. برای آکوستیک شدن سالن از بخش‌های مختلف مانند سقف سالن همایش استفاده می‌کنند.

سقف سالن همایش از مهمترین المان‌های طراحی و کاربردی در این فضاهای بزرگ است. سالن‌های همایش دارای سقف‌های بلندی هستند که باید قابلیت جلوگیری از پژواک صدا را داشته باشد. در عین ‌حال برای توزیع یکدست صدا مناسب بوده و مکان ایده‌آلی برای نصب روشنایی و سیستم صوتی باشد. از طرفی لازم است تا زیبا و هارمونیک طراحی شود. در این مقاله از گروه نیکان قصد داریم تا نگاهی مهندسی شده برای طراحی ایده‌آل سقف سالن سالن همایش داشته باشیم.

بدون شک طراحی سقف، بخش مهمی از طراحی سالن همایش خواهد بود. پس نکاتی که در ادامه می‌آید را حتما در نظر داشته باشید.

اهمیت آکوستیک شدن سالن همایش

آکوستیک بودن مهمترین ویژگی در طراحی و دکوراسیون سالن همایش است. منظور از آکوستیک نیز شرایطی است که به ‌راحتی صدای سخنران و یا بازیگر تئاتر بدون نویز و بدون محو شدن در کل سالن واضح و رسا شنیده شود. در مهندسی صدا از طریق عایق کردن سطوح و همچنین طراحی فضاهای موج‌دار در دیوار و یا سقف سالن همایش می‌توانیم شرایط ایده‌آل آکوستیک شدن محیط را ایجاد کنیم.

استاندارد طراحی سقف کاذب سالن همایش

در سالن‌های همایش برای ارتقاء آکوستیک شدن محیط به ایجاد سقف کاذب نیاز داریم. گپ هوایی ایجاد شده اولین مرحله برای ایزوله سازی محیط داخل سالن از صداهای بیرون از سالن است. طبق استانداردها اگر سازه سالن همایش از نوع بتنی است، باید فضایی به ارتفاع ۱.۱ متر برای سقف کاذب در نظر گرفته شود. این ارتفاع سقف کاذب در سازه‌های فولادین اندکی بیشتر و در حدود 1.2 متر است. در عین ‌حال هر اندازه عرض سالن آمفی‌تئاتر بیشتر می‌شود، به ارتفاع سقف کاذب نیز افزوده خواهد شد. اما این سقف کاذب ایجاد شده باید با انحناهای مناسب طراحی شود تا به پخش یکنواخت صوت در کل سالن کمک کند.

 

متریال‌ سقف سالن همایش

 

متریال‌ سقف سالن همایش

متریال‌های کار شده در سقف سالن آمفی تئاتر از پنل‌های جذب صوت هستند. این متریال نوعی ساختار کامپوزیتی سبک است که از قابلیت جذب صوت برخوردار است. به ‌این ‌ترتیب که صدای توزیع ‌شده در سالن را جذب کرده و از پژواک صدا در فضای سالن از طریق انعکاس آن می‌کاهد. همچنین گپ هوایی سقف کاذب به ‌همراه قابلیت عایق صوتی پنل‌های جذب صدا نفوذ هر نوع صدای مزاحم از خارج سالن را محدود کرده و عملاً شرایط جداسازی صداها در فضای داخلی و بیرونی سالن انجام می‌شود.

فضاسازی و طراحی سطوح موج‌دار در سقف سالن همایش

در سالن‌های همایش به توزیع یکدست صدا نیاز داریم. به شکلی که صدای صحنه چون موجی آرام و رسا در کل محیط توزیع شود. خلق فضاهای موج‌دار در سقف سالن همایش از بهترین تکنیک‌ها برای توزیع یکدست صدای صحنه است. ایجاد اشکال هندسی موج‌دار با خلق فضاهای پر و خالی باعث گیر افتادن صدا در محیط سقف شده و از انعکاس آن جلوگیری می‌کند. به‌ این ‌ترتیب سقف‌ها با طراحی سطوح موج‌دار در جلوگیری از پژواک صدا موفق هستند. اما روش طراحی فضای برجسته سقف سالن همایش رویکرد مهندسی دارد و لازم است تا با جزئیات طراحی‌های لازم جهت مدیریت توزیع صوت انجام شود.

طراحی و نماسازی سقف سالن همایش

علاوه ‌بر آکوستیک شدن سقف به نماسازی برای هر چه زیباتر شدن این فضا نیز نیاز داریم. تکنیک ایجاد طرح موج‌دار در سقف سالن همایش علاوه ‌بر آکوستیک سازی، ابزار مناسبی است تا برای طراحی هارمونیک، زیبا و خلاقانه سقف دست‌ به‌ کار شویم. معمولاً نماسازی سقف سالن آمفی تئاتر در امتداد نماسازی دیوارها انجام می‌شود.

توصیه می کنیم بخوانید: نکات مهم در انتخاب صندلی سالن همایش

 

تجهیزات کار شده در سقف سالن همایش

 

نورپردازی سقف سالن همایش

اهمیت طراحی سقف سالن همایش در هنر نورپردازی است. به ‌این ‌ترتیب که از چراغ‌ها با لومن مناسب در سقف بلند سالن همایش استفاده می‌کنند تا روشنایی مناسب سالن بهتر شود. دقت کنید که سالن‌های همایش معمولاً بدون پنجره و نورگیر طبیعی ساخته می‌شوند و قاعدتاً برای روشن کردن سالن به جانمایی مناسب روشنایی در سقف نیاز داریم.

تجهیزات کار شده در سقف سالن همایش

سقف سالن همایش علاوه ‌بر چراغ‌ها مکان ایده‌آل نصب چندین نوع تجهیز دیگر از قبیل بلندگوها، دوربین‌های مدار بسته، ویدیو پروژکتور و یا سنسورهای حریق و… است. عموم این تجهیزات کار شده در سقف سالن همایش بخشی از تجهیزات سالن همایش هستند که لزوماً برای طراحی و زیباسازی و یا آکوستیک شدن سقف کارایی ندارند. اما برای ارتقاء امکانات سالن الزامی هستند. معمولاً با محاسبات کامل صوتی از چندین نوع بلندگوی سقفی در ساخت سالن همایش استفاده می‌کنند. این در حالی است که فضای سقف کاذب بهترین مکان برای عبور کابل‌ها و تأسیسات است.

اجرای سقف سالن همایش

مراحل اجرای سقف سالن همایش از طراحی کامپیوتری و بررسی شرایط سالن و قابلیت‌های کاربردی سالن آغاز خواهد شد. نماسازی با هدف زیباتر کردن سقف باید در راستای آکوستیک شدن فضا و جلوگیری از پژواک صوت باشد. با رعایت گپ هوایی سقف کاذب و نصب پنل‌های عایق صوتی به روش استاندارد به ‌سادگی قادر هستیم که سالن همایش کاملاً ایزوله و آکوستیک و زیبا را بسازیم. برای این منظور می‌توانید از خدمات مهندسی گروه نیکان برای طراحی و دکوراسیون سالن همایش استفاده کنید.

مشاوره رایگان طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش

اگر به دنبال شرکتی معتبر و متعهد با رزومه درخشان برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش خود هستید ، توسعه مهندسی نیکان در خدمات شماست
مشاوره رایگان

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *