قواعد مهندسی طراحی دیوار سالن سینما

سالن سینما از جمله فضاهای خاص شهری است که باید کاملاً تخصصی برای نمایش و اکران فیلم بر روی پرده نقره‌ای با بالاترین کیفیت تصویر طراحی ‌شده باشد. استانداردهای خاصی برای طراحی و دیزاین سالن سینما مطرح است که بخشی از آن شامل طراحی دیوار سالن سینما می‌شود. این دیوارها باید در تاریک‌تر شدن فضا، متمرکز شدن تماشاگران و هر چه زیباتر شدن محیط تأثیرگذار باشند. اجرای دیوار سالن سینما در شرایط استاندارد قطعاً بالاترین تأثیر را در کیفیت نمایش فیلم برای تمامی تماشاگران دارد. در این مطلب از گروه نیکان به بررسی اصول طراحی تا اجرای دیوار سالن سینما می‌پردازیم.

اهمیت طراحی دیوار سالن سینما در چیست؟

تاریکی اصلی‌ترین نکته در طراحی و اجرای سالن‌های سینمایی است. تنها در محیط کاملاً تاریک یک سالن استاندارد است که می‌توانیم فیلم‌ها را با کیفیت خوب بر روی پرده نمایش نقره‌ای تماشا کنیم. اهمیت طراحی دیوار سالن سینما در هر چه عمیق‌تر شدن تاریکی محیط داخلی سالن است. به ‌عنوان مثال می‌توانیم با ترکیب رنگی مناسب در سطح دیوارها از انعکاس نور در فضای داخل سالن جلوگیری کرده و به‌ این‌ ترتیب عمق بیشتری برای تاریکی سالن تهیه کنیم. از طرفی با استفاده از پالت‌های عایق صوتی حتی می‌توانیم از دیوارها به‌ عنوان یک المان آکوستیک سازی محیط استفاده کنیم. تا جاییکه با به ‌کارگیری پالت‌های مناسب در پهنه دیوار سالن قادر به جلوگیری از انعکاس صوت هستیم و به ‌این ‌ترتیب کیفیت صدا در کل سالن بهینه‌تر خواهد شد.

اصول رنگ‌آمیزی در دیوار سالن سینما

اولین نکته و برجسته‌ترین اقدام برای طراحی و اجرای دیوار سالن سینما به ‌کار گرفتن پالت رنگی مناسب در این فضا است. بهترین ایده نیز استفاده از رنگ‌های خنثی است. چرا که این رنگ‌ها در جلوگیری از انعکاس نور نقش دارند. البته تنوع پالت‌های رنگی برای ساخت دیوار سالن سینما گوناگون است که به چند نکته کاملاً کاربردی و متداول از اصول رنگ‌آمیزی در دیوار سالن سینما اشاره می‌کنیم:

  • رنگ‌های خنثی بهترین گزینه هستند. چرا که این رنگ‌ها مانند طوسی، خاکستری و دیگر رنگ‌های مشابه مانع از انعکاس نور شده و محیط سالن را تاریک‌تر خواهد کرد. به ‌این ‌ترتیب وضوح تصاویر نمایش ‌داده ‌شده بر پرده بیشتر و بهتر است.
  • استفاده از رنگ‌های براق و یا نیمه براق در دیوار سالن سینما مناسب نیست. چرا که در انعکاس نور نقش دارند و محیط سالن را از فضای کاملاً تاریک خارج می‌کند.
  • اگر چه صندلی‌ها در سالن سینما عموماً قرمز رنگ هستند؛ اما از این‌چنین رنگ‌های گرم برای دیزاین دیوار سالن سینما استفاده نمی‌کنند. اما رنگ‌های خانواده قرمز از جمله رنگ‌هایی که چشم انسان به آن حساسیت ندارد و هم در تاریکی و هم در روشنایی به یک شکل دیده می‌شوند. به‌ هر حال رنگ قرمز در محیط تاریک کاملاً سیاه می‌شود. از این ‌رو رنگ ایده‌آل کف و یا صندلی سینما است. اما برای دیوارهای سالن گزینه ایده‌آلی نیست.

در کل رنگ‌های خنثی اعم از مشکی و یا خاکستری و حتی تناژهای کم‌رمق از رنگ‌های گرم مانند جگری که همگی آنها باعث حساسیت چشم‌ها نمی‌شوند، مناسب رنگ‌آمیزی دیوار سالن سینما هستند.

همچنین توصیه می کنیم بخوانید: “ضوابط طراحی، تجهیز و اجرای سالن سینما

 

آکوستیک سازی دیوار سالن سینما

آکوستیک سازی دیوار سالن سینما

توزیع مناسب صوت در سالن سینما به ‌اندازه تاریک شدن فضا اهمیت دارد و دیوارهای سالن از برجسته‌ترین عناصر محیطی برای هر چه آکوستیک تر شدن فضا هستند. منظور از آکوستیک بودن سالن، جلوگیری از انعکاس صوت است. به شکلی که صدا در کل سالن کاملاً یکنواخت توزیع گردد. دیوار سالن سینما در این هدف نقش کلیدی دارد. چرا که می‌توانیم با طراحی سطوح برجسته در پهنه دیوار، مانع از انعکاس صوت شده و حتی در توزیع هر چه بهتر صدا نقش داشته باشیم. از طرفی با به‌کارگیری از پنل‌های آکوستیک قادر به ایزوله کردن محیط داخل سالن هستیم.

پنل آکوستیک و کاربرد آن در دیوار سالن سینما

صدا باید در کل سالن سینما با کیفیت عالی، یکدست و کمترین نویز توزیع شود. به شکلی که صدای داخل سالن هیچ‌گونه اکو و نویزی به ‌همراه نداشته باشد. قاعدتاً در محیط‌های معمول خانگی بازتاب صدا توسط عناصر محیط مانند فرش و یا اشیاء جذب می‌شود، اما در فضاهای بزرگ این صدا پیچیده و بازتاب دارد. برای رفع این مشکل باید از پنل‌های آکوستیک در طراحی و ساخت دیوار سالن سینما استفاده کنیم. پنل‌های آکوستیک قابلیت بالایی برای جذب صدا دارند و تقریباً تمامی امواج ناخواسته صدا را جذب کرده و مانع از اکو و یا انعکاس صدا در محیط بزرگ و فضای باز سالن سینما می‌شوند.

متریال‌ برای پنل‌های آکوستیک سالن سینما

برای طراحی پنل‌های آکوستیک نیز از متریال‌های گوناگون با قابلیت‌های متفاوت جذب صدا استفاده می‌کنند که هر کدام از آنها نسبت ‌به فرکانس خاص و مشخصی از صدا حساس هستند و انعکاس آنها را جذب می‌کنند. در کل از سه گروه متریال اصلی برای تهیه پنل‌های آکوستیک سازی دیوار سالن سینما استفاده می‌کنند.

  • بیس ترپ ها: از این نوع متریال برای ساخت پنل‌های آکوستیک در کنج دیوارهای سالن سینما استفاده می‌کنند که قادر است هر نوع صدا با فرکانس‌های پایین در محدوده ۲۰ الی ۳۵۰ هرتز را جذب نماید.
  • ایزوربرها: از جمله متریال‌های کاربردی برای ساخت پنل‌های آکوستیک مخصوص دیوار سالن سینما هستند که از انعکاس و بازتاب صدا و یا تداخل امواج صدا جلوگیری می‌کنند.
  • دیفیوزرها: برای پخش و شکستن موج‌های سنگین صدا در سینما از این نوع پنل‌های آکوستیک برای طراحی بخش‌های تخصصی دیوار سالن سینما استفاده می‌کنند. این دیفیوزرها قادر به شکستن صدا در جهات مختلف هستند و برای حفظ تعادل در گردش صدا داخل سالن سینما کارایی دارند.

نکات اجرایی ساخت دیوار سالن سینما

پوشش دیوار سالن سینما از جمله مباحث کاملاً تخصصی است که باید با الگوی درست و مناسب مطابق با بالاترین استانداردهای فنی اجرا گردد. در این پوشش برای دیوار سالن سینما از چند لایه استفاده می‌کنند. چگونگی ترکیب لایه‌ها و اجرای پوشش نهایی دیوار، برای رسیدن به بالاترین قابلیت جذب صدای اضافی است.

معمولاً در بخش زیرین دکوراتیو دیوار سالن سینما از یک مرحله زیرسازی چوبی که معمولاً چوب نراد روسی است، استفاده می‌کنند. بهره‌مندی از لایه چوبی در هر چه آکوستیک شدن دیواره و جلوگیری از نفوذ صدای بیرون نقش دارد. در مرحله بعدی از پنل‌های آکوستیک عایق صوتی که معمولاً لایه‌ای از پشم شیشه است، استفاده می‌کنند. پنل پشم شیشه‌ای با دانسیته ۳۶ و ضخامت ۳ اینچی جهت تکمیل قابلیت آکوستیک سازی است. در مرحله نهایی نیز پنل‌های آکوستیک مطرح ‌شده از بیس ترپ ها تا دیفیوزرها بسته به شرایط سالن و در رنگ مناسب مطابق با اصول جلوگیری از بازتاب نور در سطح بیرون دیوار سالن سینما اجرا خواهد شد. به ‌این ‌ترتیب مرحله ساخت دیوار تمام شده است. برای مشاوره و طی شدن مراحل طراحی تا اجرای دیوار سالن سینما می‌توانید از خدمات مهندسی گروه نیکان استفاده کنید.

مشاوره رایگان طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش

اگر به دنبال شرکتی معتبر و متعهد با رزومه درخشان برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش خود هستید ، توسعه مهندسی نیکان در خدمات شماست
مشاوره رایگان

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *