تفکیک مراحل هزینه ساخت ویلا

قصد ویلاسازی دارید و می‌خواهید از حضور در خانه‌ای زیبا و آسوده در فضای باغ شخصی و خوش آب‌وهوا لذت ببرید. درعین‌حال علاقه دارید تا در ویلای خود از امکانات مناسب و کیفیت ساخت مطلوب و طراحی کارآمد بهره‌مند باشید. ایده ساخت ویلا همیشه جذاب است. اما در اولین چالش با هزارتوی بی‌انتها از هزینه ساخت ویلا مواجه هستید. در این میان هزینه ساخت ویلا چه مقدار است؟ آیا راهکارهایی برای بهینه کردن چنین هزینه‌هایی وجود دارد؟ قیمت ساخت ویلا تحت تأثیر چه عواملی قرار می‌گیرد؟
قاعدتاً وقتی سودای ساخت ویلا در سر دارید مقدار بودجه لازم را کنار گذاشته‌اید و یا حداقل تصمیمی برای تأمین منابع مالی آن پیش‌بینی کرده‌اید. اما درنهایت باید بتوانید مسیر ساخت را همسو با بودجه خود در پیش بگیرید. بهترین ایده داشتن دورنمایی مناسب از تمام قیمت طراحی ویلا است تا قبل از هر اقدام عملی نسبت‌ به تمامی چالش‌های کار و هزینه‌های آن مسلط باشید. در این مقاله با توجه به تجارب کارشناسان گروه فرلی ویلا به دورنمای کلی از عوامل تأثیرگذار بر هزینه ساخت ویلا اشاره می‌کنیم. مقدار تعرفه طراحی و ساخت ویلا نیز با توجه به این فاکتورها تعیین می‌شوند. پس همراه ما باشید تا به سیر تا پیاز قیمت طراحی ویلا آن‌ هم در بازار متلاطم امروز ایران بپردازیم.

مشاوره رایگان طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش

اگر به دنبال شرکتی معتبر و متعهد با رزومه درخشان برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش خود هستید ، توسعه مهندسی نیکان در خدمات شماست
مشاوره رایگان

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

فاکتورهای تأثیرگذار در هزینه ساخت ویلا کدام‌اند؟

وقتی صحبت از هزینه ساخت ویلا در میان است لاجرم به کل پروسه از صفر تا صد اشاره می‌کنیم. از اولین قدم‌های شما برای پیدا کردن زمین مناسب تا آخرین مراحل تکمیلی بنای تمام‌ شده شامل هزینه‌هایی است که تماماً در فهرست قیمت ساخت ویلا قرار می‌گیرند. این دسته بندی به قرار زیر است:

  • هزینه خرید زمین
  • هزینه اخذ جواز ساخت
  • مجموع هزینه‌ها در مراحل طراحی ویلا
  • تامین مصالح و ساخت و ساز
  • هزینه‌های دستمزد
  • هزینه‌های جانبی

هر کدام از این فاکتورها به ‌تنهایی یک داستان دور و دراز می‌شوند که ما را با انبوه جزئیات مواجه می‌کنند. در مدیریت ساخت ویلا باید برای هر کدام از این فاکتورها برنامه‌ریزی کرده باشیم و به نوعی کل بودجه را در جزئیات این مراحل تفکیک کنیم. در ادامه به جزئیاتی از این فاکتورها اشاره می‌کنیم تا شما هم بتوانید دورنمای مناسبی از چگونگی مدیریت هزینه طراحی ویلا داشته باشید.

هزینه خرید زمین در مراحل ساخت ویلا

تهیه زمین مناسب اولین چالش شما برای ساخت ویلا است. هر زمین مناسب طراحی بناهای ویلایی نیست. زمین باید ابعادی مناسب، موقعیت مطلوب و امکانات کافی داشته باشد. درعین‌حال هیچ منع قانونی برای ساخت ویلا نداشته باشد. قیمت زمین ماجرایی کاملاً متغیر و یا سلیقه‌ای در بازار مسکونی ساخت مسکن است. متأسفانه تقریباً هیچ نظارت خاصی از سوی نهادهای دولتی برای تعیین نرخ معین در قیمت‌گذاری زمین‌ها وجود ندارد.
اگر صاحب زمین مناسب با مساحت کافی هستید، قاعدتاً با چالش بزرگ خرید آن در هزینه ساخت ویلا مواجه نیستید. اما اگر برای آغاز کار باید زمین خریداری کنید، در این مرحله به نکات کلیدی مانند موقعیت مکانی زمین، شمالی و جنوبی بودن، ابعاد آن، شکل هندسی زمین، شرایط اجتماعی و امنیتی منطقه و حتی جنس خاک زمین توجه کنید. تمامی این موارد از فاکتورهای کلیدی در قیمت‌گذاری زمین هستند. اما مهم‌ترین نکته داشتن اسناد کامل مالکیت است. زمین با مالکیت مشکوک بعدها دردسرهای بسیار می‌آفریند که گاهاً هزینه ساخت ویلا را دو چندان می‌کند. درعین‌حال حق امتیاز ساخت ویلا نیز از دیگر نکات کلیدی است. گاهی هزینه اخذ مجوز ساخت ویلا از خود زمین گران‌تر است. در نهایت بررسی کنید که زمین چه امتیازاتی از قبیل برق، گاز، آب و یا سطح دسترسی تا جاده، خصوصاً جاده آسفالتی دارد. وجود این امتیازات در کاهش قیمت طراحی ویلا تاثیرگذار هستند.

هزینه مجوز ساخت ویلا

هزینه‌های اخذ مجوز ساخت ویلا

به ‌صرف مالکیت زمین نمی‌توانید خانه‌سازی را آغاز کنید. ساخت هر بنای عمرانی نیاز به اخذ مجوز دارد. هزینه‌های اخذ مجوز نیز تماماً در مراحل ساخت ویلا مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. اگر از قبل و در هنگام خرید زمین هوشمندانه رفتار کرده باشید و آن را با مجوز ساخت تهیه کرده باشید، ماجرا خیلی ساده‌تر دنبال می‌شود. اما اگر زمین بدون مجوز ساخت تهیه کرده‌اید و یا زمین دارای مشکلاتی مانند حضور در طرح‌های مختلف جنگل بانی و کشاورزی و راهداری و… است، با مراحل تقریباً طولانی و پیچیده اداری برای اخذ مجوز مواجه هستید. هزینه اخذ مجوز از شهری تا شهری دیگر متفاوت است. این هزینه تحت تأثیر مقدار متراژ بنا تعیین می‌شود. دقت کنید که مجوز ساخت چیزی متفاوت از ساختمان‌ سازی است.

هزینه‌های طراحی و ساخت ویلا

پس‌ از اخذ مجوز مراحل جدی ساخت ویلا آغاز می‌شود. در این مرحله دیگر دغدغه مراتب قانونی را ندارید و باید در فکر احداث بنایی مناسب فضای زمین و خواسته های خود باشید. البته در این مرحله نیز باید جزئیات هزینه ساخت ویلا را در نظر داشته باشید. از طراحی بنا در مشاوره با معماران و مهندسین عمران تا ایجاد نقشه‌های نهایی منطبق با استانداردهای سازمان ملی ساختمان با هزینه‌هایی مواجه هستید. مراحل ساخت نیز شامل سفت‌کاری و نازک‌کاری می‌شود.

  • سفت‌کاری سنگ‌بنای ساختمان ویلایی شما است. منظور از سفت‌کاری رسیدن به اسکلت فلزی و یا بتنی است به شکلی که از استقرار ماندگار بنا در زمین ویلایی مطمئن باشیم. خاک‌برداری، طراحی فونداسیون، آرماتوربندی، ایجاد اسکلت، دیوارچینی تا تعبیه قاب درب و پنجره از مراحل زنجیروار سفت‌کاری ساختمان هستند.
  • نازک کاری مرحله دوم ساختمان‌سازی است که شامل ساخت بخش‌های ظریف و تکمیلی سازه می‌شود. نصب تأسیسات برقی، لوله‌کشی آب، لوله‌کشی گاز، لوله‌کشی سیستم سرمایش و گرمایش داخلی، نصب فاضلاب، نصب لوازم بهداشتی، کابینت و کمد دیواری ها، گچ‌بری تا نقاشی ساختمان و حتی نمای سازه و… مراحل نازک‌کاری هستند. اگرچه هزینه هر کدام در مقایسه با مراحل سفت‌کاری چندان زیاد نیست، اما تعدد مراحل و پیچیدگی کار و انتخاب متریال‌های متنوع تأثیری عمیق در هزینه ساخت ویلا می گذارد.
هزینه دستمزد ساخت ویلا

دستمزد در محاسبه هزینه ساخت ویلا

ویلای زیبای شما از آغاز تا پایان توسط مهارت استادکاران ساخته می‌شود. هر استادکار نیز به ازای مقدار ساعت کار مقدار دستمزدی را طلب می‌کند. در بسیاری از موارد نیز لازم است تا با پیمانکاری ماهر برای اجرای کل ساختمان و یا بخشی از ساختمان قرارداد ببندید. معمولاً این پیمانکار است که با استادکاران و کارگران طرف حساب است و دستمزد آن‌ها را در کنار حق‌الزحمه خودش دریافت خواهد کرد. با تمام این تفاصیل هزینه کارگر تا استادکار برای اجرای مراحل ساختمان سازی رقم قابل توجهی است که باید در هزینه طراحی ویلا مدنظر قرار بگیرد.
یکی از چالش‌های جدی هزینه ساخت ویلا نبود مدیریت زمان‌بندی در اجرای مراحل پروژه است. هرگونه آشفتگی در حین کار و نبود برنامه باعث اتلاف نیروی کار می‌شود. این در حالی است که برای هر نیروی کار دستمزدی از بودجه ساختمان برداشته خواهد شد. برای کاهش هزینه ساخت ویلا نیاز به برنامه‌ریزی دارید تا بتوانید از نیروی کار در شرایطی بهینه و حساب‌ شده استفاده کنید. پیمانکار کاربلد به ‌خوبی می‌تواند مراحل متنوع ساخت‌وساز را مدیریت نماید و با تعریف الگوی زمان‌بندی شده‌ از تمامی نیروی کار حاضر در پروژه به ‌درستی استفاده کنید. برای انتخاب پیمانکار نیز انواع روش‌های قرارداد تنظیم می‌شود. این قراردادها معمولاً به دو روش درصدی و یا متر مربعی هستند. چگونگی قرارداد با پیمانکار تأثیر مستقیم در افزایش یا کاهش هزینه ساخت ویلا دارد.

هزینه های جانبی ساخت ویلا

هزینه‌های جانبی ساخت ویلا

هر ویلا شرایط اجرایی خاص خودش را دارد و ممکن است با برخی هزینه‌های جانبی مواجه باشد. این هزینه‌ها می‌توانند شامل موارد زیر باشند:

  • انتخاب نقشه‌هایی خاص که مراحل اجرای آن‌ها هزینه‌های مضاعف دارد. قاعدتاً طراحی معماری پیچیده‌تر هزینه نقشه‌کشی آن را افزایش می‌دهد.
  • بیمه کارگران، بیمه ساختمان و نحوه انتخاب آیتم‌های بیمه‌ شده
  • هزینه محوطه سازی که شامل طراحی باغچه، آلاچیق، پیاده‌رو، دیوارکشی و… می‌شود.
  • ساخت استخر
  • انتخاب متریال های خاص و گرانبها
  • مجموع هزینه‌های اداری مانند حق‌الزحمه بنگاه، دفترخانه، دارایی، مالیات، اداره ثبت

هزینه طراحی و ساخت ویلا

زمانی که تصمیم به ساخت ویلا می‌گیرید، باید مطمئن باشید که وضعیت مالی خود را در سنجیده‌اید. نه تنها باید در مورد هزینه خود خانه فکر کنید، بلکه باید زمین در دسترس داشته باشید. سپس باید یک معمار استخدام کنید که می تواند ۱۰٪ تا ۲۰٪ از هزینه کل پروژه باشد. همچنین پیمانکارانی نیز برای تکمیل ساخت ویلا استخدام می شوند.

برای جلوگیری از هدر رفتن بودجه خود، انتخاب قدم‌های مناسب روبه جلو و همچنین محاسبه هزینه ساخت ویلا به تفکیک خدمات، گروه فرلی ویلا در زمینه طراحی و ساخت ویلا در کنار شماست.

تعرفه طراحی و ساخت ویلا چه مقدار است؟

تا این جای مطلب دورنمایی واضح اما جامع از هزینه‌ها برای ساخت ویلا مطرح کرده‌ایم. حالا به ‌سادگی می‌توانید پروسه ساخت ویلا در چالش هزینه‌های آن را تدوین سازید. اما در نهایت به یک تعرفه با مقداری مشخص نیاز دارید.

تعرفه طراحی و ساخت ویلا آن‌هم در سال جاری چه مقدار است؟
تعرفه طراحی و ساخت ویلا با توجه به تمامی فاکتورهایی که مطرح کردیم محاسبه می‌شود. درحال‌حاضر هزینه ساخت هر مترمربع ویلا با نقشه‌ای ساده و استفاده از متریال‌های ساده در حدود 8 الی 10 میلیون تومان است. این مقدار از بنای پیلوت، نیم پیلوت، دوبلکس و تریپلکس متفاوت است. هر اندازه در این پروسه سطح انتظاراتی بالاتر داشته باشید و بخواهید ویلای مجلل‌تری بسازید، مقدار هزینه هر مترمربع سازه نیز افزایش پیدا می‌کند. تا جایی‌که برای ساختن یک ویلای لوکس مدرن با امکانات کامل به مبلغی فراتر از 20 الی 30 میلیون در هر متر مربع نیاز دارید.

درصد بندی هزینه ساخت ویلا

درصد بندی کل هزینه ساخت ویلا در مراحل مختلف کار را به شکل زیر می باشد:

  • خاک‌برداری و اصلاح ساختار زمین 9 درصد
  • طراحی و اجرای فونداسیون 9درصد
  • اجرای اسکلت بنا تا دیوارچینی 8 درصد
  • اجرای سقف 10 درصد
  • نماسازی 4 درصد
  • پنجره‌ها و درب‌ها 5 درصد
  • هزینه‌های پایان کار 6 درصد
  • تأسیسات اعم از برق و لوله‌کشی و فاضلاب 12 درصد
  • آشپزخانه 8 درصد
  • حمام و دیگر سرویس‌های بهداشتی خانه 4 درصد
  • هزینه پیمانکار که شامل حقوق کارگران می‌شود 15 درصد
  • هزینه‌ای معمار و مهندس ناظر سازه 10 الی 15 درصد

اعداد قید شده در درصد گذاری مراحل اجرای هر بنای ویلایی بر اساس نوع ساختمان شما تنظیم خواهد شد. به ‌این ‌ترتیب فرقی نمی‌کند که شما در حال ساخت بنایی فلت هستید و یا یک ساختمان تمام ‌عیار تریپلکس را در دست اجرا دارید. به هرصورت تفکیک هزینه ها به درصدهایی که مطرح کردیم نزدیک است. مگر آن‌که در انتخاب متریال و یا نوع ساخت‌وساز از الگوهای خاصی استفاده کرده باشید که در این‌ صورت روش تفکیک هزینه ساخت ویلا متفاوت است و نیاز به بررسی تخصصی مهندس سازه و یا پیمانکار کاربلد دارد.

نتیجه‌گیری

برای اجرای ساخت ویلا می توانید از خدمات فنی و مهندسی گروه فرلی ویلا استفاده کنید. کارشناسان ما آماده هستند تا به شما برای بررسی هزینه ساخت ویلا خدمات مشاوره تخصصی لازم را ارائه نمایند. گروه فرلی ویلا با بررسی شرایط پروژه و ترتیب بودجه بندی مقدار هزینه طراحی ویلا را محاسبه کرده و در این مسیر از یک برنامه مدون و کاملا تخصیص داده شده برای هر پروژه طبق معیارهای شما اقدام به ساخت و ساز خواهد کرد. ما از بهینه‌ترین تعرفه طراحی و ساخت ویلا برخوردار هستیم و می توانید از برنامه‌ای مدون برای ساخت ویلا متناسب با سطح بودجه بندی تعین شده استفاده کنید.

مشاوره رایگان طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش

اگر به دنبال شرکتی معتبر و متعهد با رزومه درخشان برای طراحی و تجهیز سالن کنفرانس و همایش خود هستید ، توسعه مهندسی نیکان در خدمات شماست
مشاوره رایگان

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

4 دیدگاه

  1. محمد گفت:

    سلام. هزینه ساخت ویلا 110 متری حدودا چقدر میشه؟

    • مهندس حسین مردی گفت:

      سلام. بستگی به منطقه جغرافیایی و متریالی که میخواهید استفاده کنید داره ولی هزینه ساخت ویلا به طور متوسط بین 8 تا 10 میلیون به ازای هر متر مربع. برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

  2. محمد گفت:

    سلام. هزینه ساخت ویلا 110 متری حدودا چقدر میشه؟

    • مهندس حسین مردی گفت:

      سلام. بستگی به منطقه جغرافیایی و متریالی که میخواهید استفاده کنید داره ولی هزینه ساخت ویلا به طور متوسط بین 8 تا 10 میلیون به ازای هر متر مربع. برای اطلاعات بیشتر تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *